Huisartsenpraktijk Kernhem

Patiëntenomgeving Inloggen

Open voor nieuwe inschrijvingen

Een bescheiden belettering op de ramen van de benedenverdieping kenmerkt het pand aan de Laan van Kernhem  waar de Ederveense huisartsen sinds 2014 een ochtendspreekuur houden. 

Groeipraktijk

Hoewel de vestiging in de groeiwijk aanvankelijk bedoeld was om de druk op de spreekuren in Ederveen wat te ontlasten, jonge Ederveense gezinnen die in Kernhem gingen wonen tegemoet te komen en de toeloop van patiënten uit het buitengebied op te vangen weten ook steeds meer Kernhemmers de weg naar de praktijk te vinden.

Op dit moment biedt de dependance, gevestigd aan de Laan van Kernhem 93, alleen nog een spreekuurfaciliteit. Voor aanvullende verrichtingen en onderzoeken (hartfilmpje, echografie, onderzoek longfunctie, kleine chirurgische verrichtingen, etc.) kunnen de cliënten terecht in de praktijk in Ederveen, op nog geen tien minuten rijden vanuit Kernhem. Ook kan daar elke ochtend bloedafname door één van de eigen assistentes plaatsvinden. 

Het team van de huisartsenpraktijk Ederveen/Kernhem combineert de kennis en ervaring van de oudere maar nog steeds enthousiaste huisartsen Teus Dorresteijn en Bertus van Dijk met het jeugdige elan en de (soms nieuwere) inzichten van de jongere generatie huisartsen Marjan Schot, Dirk-Jan Westerlaken en Pauline van de Weert. 

De NHG-geaccrediteerde praktijk werkt nauw samen met de Utrechtse huisartsenopleiding en heeft sinds 1998 al ruim veertig nieuwe huisartsen opgeleid.

 

Huisartsentekort

Huisarts Teus Dorresteijn: “Graag willen we de persoonlijke betrokkenheid van de kleinschalige dorpspraktijk combineren met de flexibiliteit en toegankelijkheid van de groepspraktijk. Huisartsenzorg is deskundige en goed toegankelijke zorg dichtbij. Als een patiënt een afspraak wil maken moet hij niet pas over een aantal dagen bij zijn huisarts terecht kunnen of heel Ede afreizen om een huisarts te vinden.

Er heeft de afgelopen decennia een grote verandering plaatsgevonden in huisartsenland. Toen ik ruim 30 jaar geleden mijn opleiding afrondde was driekwart van de collega’s man en wilde liefst fulltime werken in een eigen praktijk. Inmiddels is driekwart van de nieuwe huisartsen vrouw, willen de meeste huisartsen niet meer fulltime werken en ambiëren velen van hen ook geen eigen praktijk meer. Op dit moment dreigt er zodoende landelijk een tekort aan huisartsen te ontstaan en veel praktijken zijn gesloten voor nieuwe inschrijvingen.”

 

Slaapstraat

De praktijk in Ederveen is graag bezig met zorgvernieuwende projecten. Zoals de Slaapstraat, een project wat landelijk over een aantal praktijken is uitgerold en waar slaapproblemen op een nieuwe en wetenschappelijk onderbouwde wijze worden aangepakt. Een mooi alternatief voor slaappillen of allerlei huismiddeltjes.

Ook werkt de praktijk nauw samen met Cure4life, een leefstijlprogramma met een zeer effectief resultaat op het gebied van gewichtsbeheersing wat bijvoorbeeld resulteert in een duidelijke reductie van insulinegebruik bij een aantal diabetespatiënten.

De praktijk is open voor nieuwe inschrijvingen in Ederveen en Kernhem en wil in de toekomst ook de openingstijden in Kernhem gaan verruimen.

 

Meer informatie over de praktijk vindt u op onze website www.huisartsenederveen.nl en www.huisartsenkernhem.nl .

Levensgevaar? Bel 112! Spoedgevallen 0318-745222 en buiten openingstijden de Huisartsenpost 0318-200800