Huisartsenpraktijk Kernhem

Patiëntenomgeving Inloggen

Behandelingen

U kunt u op afspraak dagelijks terecht voor kleine medische behandelingen door de doktersassistente.

Wondzorg

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is. De faketekst is dus een tekst die eigenlijk nergens over gaat. Het grappige is, dat mensen deze toch vaak lezen. Zelfs als men weet dat het om een faketekst gaat, lezen ze toch door.

Wratten aanstippen

Probeer de dagen voor de behandeling zoveel mogelijk huidlagen van de wrat te verwijderen met een eeltvijl. Een grote wattip gaat in een vat met stikstof en wordt vervolgens op de wrat gedrukt. Vaak ontstaat er een blaar die binnen een week verdwijnt. Als de behandeling met stikstof niet in één keer helpt, moet de behandeling herhaald worden. Bevriezing met vloeibare stikstof kan wat pijn doen, het is goed om uw kinderen daarop voor te bereiden.

Oren uitspuiten

Als u bij de assistente komt, zal zij eerst de oren beoordelen. Druppel eerst minimaal twee dagen met olijfolie, sla-olie of baby-olie. Daarna spuit zij de oren een of enkele keren uit met een waterstraal. Hierdoor komt de oorsmeerprop los. Bij twijfel vraagt de assistente de huisarts om naar uw oren te kijken.

Zwachtelen

U kunt bij ons terecht om uw benen te laten zwachtelen. De assistente kan de wond aan het been tussendoor beoordelen.

Levensgevaar? Bel 112! Spoedgevallen 0318-745222 en buiten openingstijden de Huisartsenpost 0318-200800